H
loading...
Alt du lurer på!

Ofte stilte spørsmål

Her er de spørsmålene jeg vanligvis svarer på når jeg snakker med kunder. Kanskje du finner svar på det du lurer på her.

Hvor mye koster et bryllup?

Du finner prisene mine her.

Tar du bilder av gjestene?

Ja, jeg tar masse bilder av gjestene gjennom dagen. Helst når de ikke tenker så mye over at de blir fotografert, for eksempel når de ankommer eller hilser på hverandre. Jeg kan ikke garantere at jeg får med alle, men de fleste er med til slutt.

Hvor lang tid burde vi sette av til selve bryllupsbildene?

Det kommer naturligvis an på hva dere ønsker. For noen er det de oppstilte bryllupsbildene som er viktigst, andre vil ha mer tid til å ta reportasjebilder fra selskapet. Personlig synes jeg det er optimalt å sette av minst tre kvarter til fotograferingen hvis man vil ha det beste resultatet. Hvis man også vil ta forloverbilder, er det fint å ha en time.

Må vi organisere gruppebildet?

Nei, dere skal slippe å organisere gruppebildet. Jeg er utdannet lærer, og vant til å dirigere menneskemengder. Jeg tar ansvar for hvor bildet tas, og for å plassere alle på riktig sted. Det eneste jeg trenger fra dere, er å vite hvem som skal være med på gruppebildene.

Hvordan får vi bildene?

For å gjøre det raskest mulig, deler jeg bildene i en link. Her vil dere finne bildene både i lavoppløselig- og høyoppløselig format. Et utvalg av bildene leveres også i svarthvitt via samme link.

Når får vi bildene!?

Jeg forstår at dere vil ha bildene raskest mulig. Jeg trenger imidlertid litt tid på å sortere og redigere bryllupsbildene slik at de blir best mulig. Dere får bildene senest to uker etter vielsen (eller så fort de er klare).

Siden jeg vet at veldig mange vil dele bilder kort tid etter bryllupet, sender jeg tre bilder innen 48 timer.

Hva hvis vi trenger å ha deg med lenger enn planlagt

Dette pleier ikke å være et problem, vanligvis kan jeg være en time lenger om det trengs. Jeg fakturerer da 3000,- for den ekstra timen i etterkant.

Er det noen begrensninger på bruken av bildene?

Teknisk sett er det jeg som eier bildene, men i praksis har jeg har veldig lite begrensninger på bruken av mine bilder. Min filosofi er at bildene tilhører dere, og jeg synes dere også skal stå fritt til å dele bildene med alle venner og bekjente. Derfor kan dere for eksempel legge ut bildene som dere vil uten vannmerker eller lignende. De eneste begrensningene jeg vil sette er disse:

  • Dere kan ikke selge bildene videre.
  • Andre aktører kan ikke publisere bildene uten å spørre meg om tillatelse (for eksempel hvis frisørsalongen vil bruke bildene for å reklamere for seg selv eller hvis en avis skriver en sak om dere).
  • Jeg setter pris på en kreditering når dere deler bildene på sosiale medier (for eksempel ved å lenke til min facebookside eller instagramprofil).

Har du noen tips til hvordan vi best kan dele bildene med kjente og kjære?

Når dere har brukt penger på en profesjonell fotograf, kan det være fint å sørge for at flest mulig får se bildene. Her er noen ting dere kan tenke på når det gjelder deling av bildene i etterkant:

  • Del de lavoppløselige bildene dere får av meg, de er lettere å sende rundt og laste ned enn de høyoppløselige.
  • Bruk en opplastningstjeneste, dropbox eller lignende, og del en åpen link. Å sende på epost blir tungvint med mange bilder.
  • Spør meg om å lage en egen lenke som dere kan dele med gjestene. Dette kan jeg gjøre raskt og uten ekstra kostnad.
  • Lag et fysisk album og vis det fram når folk kommer på besøk! Det tar kanskje litt tid, men det er den perfekte måten å gjenoppleve dagen sammen med andre. Fotoknudsen eller CEWE Japan Photo og lignende fungerer fint.

Fant du ikke ut av det?