H
loading...
Brudepar på aker brygge. Gjestene kaster roseblader på dem.

Nicoline & Eirik

Heldags - 11 timer

Nicoline og Eirik hadde et skikkelig Oslo-bryllup med vielse på Rådhuset og middag på Akershus festning. Været var nydelig, noe som passet bra siden de hadde lagt inn båttur mellom vielsen og middagen.

10 timer var ikke nok, så de la til en ekstra time til heldagspakka. På dagen begynte jeg fotograferingen i god tid før vielsen. Da fikk jeg vært med mens bruden gjorde seg klar sammen med både datteren, moren og bestemoren.

Nærbilde av brudens lilla sko. Hun forbereder seg til vielsen på Gran Hotell.
Brud går over et fotgjengerfelt. Svart-hvitt.
Det fine med å ha meg med en liten stund før vielsen, er at jeg også får muligheten til å fange øyeblikkene imellom. Denne dagen må bruden gå nedover Karl Johan for å komme seg til Rådhuset, og da dukker det opp mange fine motiver.
En brud med hvit brudekjole går over et fotgjengerfelt i Karl Johans gate i Oslo.
Nå begynner spenningen å bygge seg opp – brudgommen venter nemlig utenfor Rådhuset.
Etter å ha gått gjennom sikkerhetskontrollen, er paret endelig inne på Rådhuset. Nå kan de møte gjestene og finne Munchrommet hvor vielsen skal finne sted.
Et nydelig portrett av et brudepar med barnet sitt på Rådhuset. Barnet krabber mot kameraet, vi ser paret ute av fokus i bakgrunnen.
En vielse på rådhuset. Brudeparet holder hender midt i rommet mens dommeren leser opp.
Vielsen er ferdig på litt over 15 minutter. Allikevel er det så mange små øyeblikk og følelser som kan fanges på den korte tida.
Brudepar på vei ut fra vielsen på Rådhuset
Utenfor venter resten av gjestene. Dagen er langt fra over.
Før middagen skal hele selskapet ta en båttur i Oslofjorden.
Brudepar på aker brygge. Gjestene kaster roseblader på dem.
Neste skritt er et gruppebilde. Med over 90 gjester er det en utfordring. Men siden det er godt planlagt på forhånd, er det relativt fort gjort.
Mens gjestene venter på at middagen skal begynne, drar Nicoline og Eirik til Festningen for å ta parbilder. Dette bryllupet er et samarbeid med min dyktige kollega Birte. Hun tar parbildene mens jeg tar en pust i bakken.
Trykk på bildet over for å se galleriet Birte har lagt ut på sin hjemmeside. Hun tar mange av bildene på polaroid-film og har et helt unikt uttrykk.
Når foto-shooten er ferdig, er jeg med på middagen på Festningen Restaurant. Her er målet mitt å forevige de viktigste øyeblikkene, men også å fange stemningen.
Etter 11 timer er min tid som fotograf ute. Utenfor vinduet går sola ned og festen fortsetter uten meg.

Gå til gallerioversikt for å se flere bilder.